Äntligen rökfri

Jag visste redan från början att det inte skulle vara en enkel sak att sluta röka men nu när jag gjort det så känns det så otroligt befriande! Det är en helt oslagbar känsla att inte längre identifiera sig som rökare. Min resa till ett rökfritt liv har gett mig en rejäl dos med livsenergi och även om jag vet att vi alla ska dö en dag så är det skönt att veta att det inte kommer bero på att jag röker längre. 

Så här gjorde jag

Jag började med att skaffa en vape från Vont, som är en elektronisk cigarett som ger känslan av att röka utan att jag behöver dra in alla de farliga ämnen som finns i en cigg.

Jag satte mig sedan ner och skrev ner alla de cigaretter jag rökte på en dag. Ganska snabbt kunde jag hitta ett mönster och genom att ändra mina rutiner bara lite grann så gav jag mig själv inget skäl att tända nikotinpinnen. Ett exempel var att jag gick en morgonpromenad med hunden och rökte. Genom att låta maken gå med hunden så var det en cigg jag klarade mig utan. 

Sen kom det tillfällen då jag fick rejäla sug, det ska jag inte ljuga om. Men då var min vape min klippa! Ett par puffar på den så kändes det rätt lugnt igen. Nu har jag inte rökt på jättelänge och risken för återfall är inte stor. Så nu kan ni kalla mig ickerökare.

29 Feb 2024