Hur ser din altan ut?

Har du stenplattor av betong, eller med dansk sjösten på? Eller är du en av alla de som har valt att ha ett trädäck på din altan? Då vet du hur mycket jobb du har varje vår. Stenar som flyttat sig som ska läggas tillrätta, myror som byggt bo under som gör att plattorna kan se ut som hela havet stormar och ogräs i varenda fog som ska tas bort. Man får ligga där med en matkniv, skruvmejsel eller ett specialverktyg för att få bort allt. Sedan ska man fylla på med ny fogsand och borsta. 

Trädäcken är inte mycket bättre de. De kanske är behagligare att gå på men de kräver en hel del underhåll. De ska skuras, slipas, oljas, målas och bytas ut med jämna mellanrum då de påverkas av väder och vind. 

Ett bättre alternativ

Precis som med så mycket annat i livet så finns det alternativ. För altanen är vinylgolv ett bra alternativ. Det är inte den gamla typens vinylmattor utan ett golv som ser ut som trä, känns som trä och upplevs som trä - men utan alla de dåliga egenskaper som trä kan ha. Ett vinylgolv är i stort sett underhållsfritt och det man behöver göra är att svabba av det ibland. 

Då får man tid att njuta av sin altan istället för att lägga både timmar, dagar och ibland veckor på att få den i ordning när den ska användas. Och har du inglasad altan så har du ett snyggt golv året runt! 

13 Dec 2021