Köp dina sommardäck online

Om du letar efter däck som håller hög kvalitet men inte kostar en förmögenhet så ska du surfa in på nordendack.se. Men när vet man när det är dags att byta sommardäck? Om du mäter mönsterdjupet på de däck du har och de understiger 1,6 mm så måste du byta dem. Det är olagligt att köra med däck som ligger under det mönsterdjupet. Experter rekommenderar att man ska ha sommardäck med minst 3 mm mönsterdjup. Köper du nya sommardäck så är det bra med ett mönsterdjup runt 8-9 mm.

När ska sommardäcken vara på?

Enligt lag ska du ha satt på sommardäcken lagom till den 16 april och du får sedan ha dem på fram till den 1 december. Du får dock sätta på dem redan från 31 mars. Skulle det börja snöa och det blir så kallat vinterväglag, så har du rätt att byta över till vinterdäck. Du får dock inte ha sommar- och vinterdäck på bilen samtidigt.

Övrigt att tänka på när det gäller sommardäck

Det finns en del saker du behöver tänka på utöver vilka datum sommardäcken ska på och av. Bland annat:

  • Skicket - Dina däck måste vara i ett bra skick och ligga över 1,6 mm i mönsterdjup
  • Sätt de bästa däcken bak på bilen
  • Om du köper begagnat så är det bra att tänka på åldern på däcken – ju äldre däck desto sämre kvalitet
  • Nordendäck kan erbjuda nya sommardäck till bra priser

Även om det känns som ett kap att köpa begagnade däck så är det ett ännu större kap att köpa billiga sommardäck hos Nordendäck! Här hittar du nya däck, med hög kvalitet men låga priser. Så köp dina billiga sommardäck online i god tid till att det är dags att sätta dem på din bil. Kika även på sommardack.

26 Jan 2015