Lösning för perfekt inomhusklimat

Att se solen gå upp genom sovrumsfönstret kan vara både romantiskt och vackert, men det kan också göra att rummet blir olidligt varmt och omöjligt att sova i! Man kan lösa det på flera olika sätt. Man kan installera en AC. Den är inte ljudlös men det går att få ett sovrum som är iskallt även mitt under de allra varmaste dagarna. Man kan ha en rullgardin eller persienner men de skyddar bara till viss del. 

En av de metoder som fungerar allra bäst är vertikalmarkis. Det är som en tättslutande rullgardin som sitter på utsidan av fönstret. Den känner av när det börjar bli varmt och kommer att stänga automatiskt för att ge det perfekta inomhusklimatet. 

Behövs såna i Sverige?

Det kanske känns lite som överkurs att skaffa vertikalmarkis i Sverige men faktum är att de är så bra på att ge skugga på rätt sätt att de funkar i alla typer av zoner. Ska man vara helt krass så finns det otroligt många saker vi skulle kunna klara oss utan i Sverige men som vi väljer att skaffa för vår egen bekvämlighet. 

Vertikalmarkiser är effektiva, ger ett snyggt intryck och är inte alls lika känsliga för vind som de traditionella markiserna är. De kan alltså vara neddragna även om det blåser lite utan att de riskerar att blåsa bort. Även underhåll är enkelt. Det är bara att skura med såpa och ljummet vatten och sedan spola av med trädgårdsslangen. 

21 Dec 2021