Ska du byta bostad?

Är det så att du funderar på att byta bostad? Du kanske vill flytta till en annan ort eller flytta ihop med din kärlek? Det finns en del saker att tänka på i samband med en flytt. Är ni två som ska flytta ihop så är det bra att fundera på om ni ska ha ett samboavtal eller inte. Samt att vara medvetna om att ni då har två bostäder att flyttstäda efteråt. Om en av er bor i Karlskrona så kan ni vända er till en städfirma på Flyttstädkarlskrona.se. Är det Kalmar en av er flyttar från så kan ni istället använda er av en städfirma i Kalmar. Eller så gör ni flyttstädningen på egen hand.

Två bostäder mot en?

När man flyttar ihop så är det oftast bäst att ta en lägenhet tillsammans som båda flyttar till. Även om det kan kännas smidigt att en av er flyttar in till den andra, så kan det kännas konstigt. Det är just det där att flytta in hos en annan som redan har det som den vill ha det om man säger. Visst kan det fungera genom att möblera om och lyssna på varandra. Men genom att ta en helt ny lägenhet tillsammans så blir det oftast bättre.

Hjälp med flytten

Om ni ska flytta från två bostäder till en ny bostad så är det ofta en hel del prylar som ska flyttas och bäras. Kolla över så att ni inte får dubbelt av saker, det är onödigt. Sälj av eller skänk innan. Sedan, be om hjälp med bärandet, säkert har ni vänner som kan ställa upp?

9 Jul 2020